torsdag, april 26, 2007

Piss och skitliv

För det första vill jag bara säga fyFAN! vilken skitvecka.

Den "mjukstartade" med en bakfylla från helvetet som vid 04-tiden på måndagsmorgonen övergick i vomiterings-VM, följt av en insikt att jag - förutom att förgifta min kropp med alkohol - under helgen även dragit på mig en av de mest hänsynslösa old-school svennesjukdomarna: Magsjuka. Rasterande måndagstimmar tillbringades i feberyra på sängen varvat med diverse osmickrande poser i anslutning till toalettsitsen. Utan att gå in på närmare detaljer kan jag avslöja att det dröjde till onsdag kväll innan jag fick behålla ett "ordentligt mål mat".

Det ordentliga målet mat bestod den här gången av den gamla klassikern Beans on Toast™ som alltså är detsamma som Heinz vita bönor i tomatsås ovanpå en skiva rostbröd med ost. Anledningen till att jag valde den här rätten var, förutom att den är skrämmande god, att den är otroligt snabbt ihopkokad. Och jag var under tidspress. Ty:

Medan jag på onsdagseftermiddagen satt i datorskärmens sken och gladdes åt att magsjukan var över märkte jag nämligen att jag började bli lite blind. Och att bli lite blind innebär ungefär samma sak för mig som ett flyglarm innebär för civila i krigsdrabbade städer - det är en förvarning om ond bråd död. I mitt fall handlar det såklart inte om bomber utan ytterligare en, lite mer vuxenpoängsbetonad, svennesjukdom: Migrän. Eftersom jag visste att anfallet var oundvikligt insåg jag att jag var tvungen att passa på att äta och dricka ordentligt innan jag golvades igen.

Så jag åt mina Beanes (ja det stavas och uttalas så) och la mig för att dö. Gick upp någon timme senare och bestämde mig för att ignorera resten av anfallet, tillbringade resten av kvällen framför datorn, la mig, vaknade och sedan var det idag:

Om man trodde att jag gjort mig förtjänt av en break efter att ha genomlevt tre och ett halvt dygn av extrem pain, på en sammanlagd diet av tre apelsiner, några mackor och en burk böbor trodde man såklart fel. Idag lyckades jag, efter gedigen efterforskning, ta reda på att jag är kickad från franskan och således inte får något studiemedel sedan den 8e mars. Score!

Så om jag trodde att jag levde på existensminimum förut blir det här en ny nivå för mig. Skulle vara trevligare att komma en nivå uppåt istället bara. Men jag ska se till att det ordnar sig. Nu ska jag plugga matte... Peace!

1 Comments:

Anonymous Heffy said...

Helt underbart att läsa om din underbara magjsuka.. Visst är det gott livet alltid är rätt kass!
Sprid gärna din skit på www.skitliv.nu ;)

7:26 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home