fredag, juni 01, 2007

Nu då?


Nu är jag klar med plugget för i vår. Jag har alltså klarat franskan och matten. Det som återstår av sommaren är nu solsken, fest och bad. Eller?

Resan till Frankrike är bokad och klar, bara betalningen återstår. Något som däremot förblir oklart är huruvida CSN kommer att låta mig låna av dom medans jag är där. Trots att jag har varit en ganska duktig pojke och faktiskt tagit igen 10 av mina missade lingvistikpoäng återstår egentligen 20 p från B-kursen. Lyckligtvis kräver CSN i mitt fall bara att jag styr upp 5 av dom. Men frågan är om det inte börjar bli lite sent nu när klockan gått över i juni.

Det bästa är nog om jag för tjugotrettonde gången mailar och tjatar på studierektor att hon ska förse mig med material för att göra restuppgifterna från introkursen till andra terminen. Om jag bara kan tillgodoräkna mig dom fem poängen är jag utan debakel home free och slipper oroa mig för CSNs onda öga för all överskådlig framtid.

Sen är det ju en annan sak som jag borde ta tag i innan sommaren tar slut (förutom brännan och kroppshyddan). Nämligen jobb. Nog för att DJ:ande drar in en och annan euro, men om jag ska vara lite realistisk, vilket jag såklart borde börja vara eftersom mitt mål faktiskt är att bli bra på allt, så vet jag ju egentligen att dom pengarna inte kommer att räcka till hyra, mat och öl tills i september. Därför tänker jag göra ett helhjärtat försök att i sista sekund styra upp mig ett sommarjobb. Hur det ska gå till återstår att se, men jag ska börja med en snabb interneträd.

Ytterligare en detalj som skulle kunna förbättra min livskvalitet avsevärt över sommaren är ett gratis boende. Gärna centralt. Eftersom alla studenter nu flyr stan borde massor av studentrum stå tomma och någon vänlig själ borde ju vara villig att låna ut sitt, eller i alla fall hyra ut det billigt. Därför ska jag ta kontakt med Uppsala studentkårs bostadsjour, eller vad det kan tänkas heta, och tvinga dom att hjälpa mig bo gratis i sommar. Om det inte går erbjuder jag alla intresserade att anställa mig som inneboende hemhjälp (a.k.a. hemmaman) mot betalning i form av mat och husrum och kanske veckopeng om jag skött mig extra bra.

Nu ska jag betala tillbaka lite felaktigt utbetald lön och sen är jag så gott som nyfödd, denna junimånad år 2007.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home